06-48685036       info@btbtilburg.nl

Fitnesstherapie

In onze begeleiding proberen we onze cliënten bewust te maken van hoe sport en bewegen kan bijdragen aan hun herstel en het bereiken van hun individuele doelen.

Regelmatig bewegen geeft gunstige veranderingen in de hersenen en heeft bovendien een positief effect op het fysieke zelfbeeld en eigenwaarde. Sporten via ons is dus een vorm van begeleiding en therapie, niet iets recreatiefs.
Ja, je leest het goed: therapie! Sporten is een goedkope en zeer effectieve vorm van therapie die bij iedereen aan kan sluiten.

We horen helaas weleens dat cliënten die zelf met hun gezondheid aan de slag willen via een fysiotherapeut of diëtist, terecht komen bij iemand die helemaal geen raad weet met hun psychische problemen. Zulke tegenslagen leiden er helaas toe dat zo’n cliënt zich zo ongemakkelijk voelt, dat hij of zij niet meer terug durft te gaan.
Omdat wij een opleiding hebben gevolgd voor het omgaan met psychische problemen en veel werkervaring in deze sector hebben opgedaan, kunnen wij er rekening mee houden tijdens het begeleiden van een sportactiviteit of het geven van voedingsadvies.

De insteek is dat cliënten sport gaan zien als een hulpmiddel dat ze mógen gebruiken. Want pas als ze terugkomen, gaan ze de resultaten van hun inspanningen zien en neemt de mate van zelfstandigheid steeds meer toe.

Het uitgangspunt is altijd wat een cliënt zelf wil bereiken. Het aanbod past dus in onze resultaatgerichte aanpak.

Voor welke mensen is het interessant?                                                                                                       

Daar kunnen we kort over zijn: de voordelen zijn voor iedereen van jong tot oud, man of vrouw en voor alle diagnoses groot. Iedereen kan zijn eigen doel nastreven. Het is dus multi-inzetbaar: de een wil afvallen, de ander komt voor de gezelligheid, en weer een ander wil van zijn/haar angst afkomen of hoopt er meer structuur door te vinden.

Wil je meer lezen over de voordelen van sporten en bewegen en hoe deze bijdragen aan het herstel van mensen met psychische klachten? Lees dan verder in de blog “de voordelen van bewegen en fitnesstherapie”.